Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ο Ευτύχης και η Stephanie, παιδιά με ιδιαιτερότητες

Σήμερα κάναμε την 5η βασική αρχή των δικαιωμάτων των παιδιών. Μου άρεσαν οι απόψεις σας για τα παιδιά με ιδιαιτερότητες. Όπως σας υποσχέθηκα, παραθέτω την ιστορία του Ευτύχη. Αυτή η ταινία μικρού μήκους, που προσωπικά είναι από τις αγαπημένες μου, την σκηνοθετεί ο γιος του παραμυθά Νίκου Πιλάβιου που σίγουρα οι γονείς σας τον θυμούνται. Είναι πραγματικά πολύ συγκινητική ιστορία...



Και για να μην ξεχνιόμαστε, αφου αγγίξαμε το λεπτό αυτό θέμα, δείτε και το παρακάτω βίντεο. Είναι μιας τυφλής κοπέλας που μας δείχνει πως διαβάζει. Παρατηρήστε το βιβλίο της!!!
Από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί στη μόρφωσή τους είναι ο μεγάλος όγκος των βιβλίων τους. Φανταστείτε ότι ένα βιβλίο βλεπόντων όταν μεταγραφεί σε μπράιγ (η γλώσσα των τυφλών) γίνεται 4 ή 5 φορές το αρχικό μέγεθος του, πράγμα που το κάνει βαρύ και τρομερά ογκώδες για να μεταφερθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί μετά την έγκριση της διαχειρίστριας. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη, μιας και το παρόν ιστολόγιο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού.