Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το άγαλμα που κρύωνε

Με αφορμή "το άγαλμα που κρύωνε" από το βιβλίο, αλλά και το σχετικό βίντεο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, φτιάξαμε ιστορίες με τις λέξεις που "έκλεψε" η Σμαράγδα. Μερικές από τις ιστορίες αυτές μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Πατήστε expand για προβολή σε πλήρη οθόνη.





Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ανακύκλωση και Περιβάλλον

Τα τμήματα της πέμπτης και της έκτης τάξης των σχολείων μας επισκέφτηκαν χθες το δήμο Αχαρνών σε μια, όπως αποδείχτηκε, καταπληκτική εκδρομή. 
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή και τις δραστηριότητες των παιδιών μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική εφημερίδα των σχολείων μας κάνοντας κλικ εδώ.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι χώρες της βόρειας και λατινικής Αμερικής

Κάντε κλικ στην εικόνα για να παίξετε και να μάθετε τις χώρες που βρίσκονται στη βόρεια και τη λατινική Αμερική.



Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εμείς οι τρεις οι φίλοι

Παράλληλα με τα δικά μας κόμικ που αυτόν τον καιρό ετοιμάζουμε, συμπληρώσαμε και μια παρόμοια άσκηση του βιβλίου, την οποία και παρουσιάζουμε.


Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Γιορτή της μητέρας

Γιορτή της μητέρας σήμερα και δε θα μπορούσα να μη γράψω κάτι. Σκέφτηκα λοιπόν, να μαζέψω φωτογραφίες με μαμάδες από το ίντερνετ και να φτιάξω ένα βιντεάκι. 
Όπως κάθε χρόνο, η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στη μητέρα μου σαν ένα ευχαριστώ για τα όσα κάνει για μένα, τα αδέρφια μου και την οικογένειά μας όλα αυτά τα χρόνια. Χρόνια πολλά, μαμά!
Χρόνια πολλά στις μανούλες του κόσμου!!!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η Μικρασιατική καταστροφή

Μια εξαιρετική παρουσίαση για τα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική καταστροφή του συναδέλφου Γρηγόρη Ζερβού.


Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σαν αστέρια στη γη - Ταινία με θέμα τη δυσλεξία

Η ταινία είναι ινδικής παραγωγής, ασχολείται με το θέμα της δυσλεξίας και αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας δεν επέλεξε να την αγοράσει για προβολή ούτε στους κινηματογράφους, ούτε στην τηλεόραση, ούτε να κυκλοφορήσει σε DVD.





Πραγματεύεται το θέμα της δυσλεξίας μέσα απο την ιστορία ενός μικρού μαθητή της Γ’ τάξης δημοτικού σχολείου, του Ishaan, ο οποίος δυσκολεύεται με τα μαθήματα, αδυνατεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις του σχολείου, δε γράφει σωστά, δε διαβάζει όπως οι συμμαθητές του, δε συγκεντρώνεται με αποτέλεσμα να τον πιέζουν να διορθωθεί ,τόσο οι δάσκαλοι του όσο και οι γονείς του, θεωρώντας τον τεμπέλη και ανόητο. Οι γονείς του αποφασίζουν να  τον στείλουν εσώκλειστο σε ένα αυστηρό σχολείο και έτσι τα προβλήματα του μικρού μαθητή αυξάνονται καθώς αισθάνεται μοναξιά και εγκατάλειψη. Παραιτείται επίσης, και απο την μεγάλη του αγάπη, τη ζωγραφική και πέφτει σε κατάθλιψη.  Τα πράγματα για τον Ishann αλλάζουν όταν στο σχολείο διορίζεται ένας καινούργιος καθηγητής καλλιτεχνικών, ο οποίος αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του μικρού του μαθητή, καθώς είναι και ο ίδιος δυσλεξικός και ξεκινάει έναν αγώνα να τον βοηθήσει γνωρίζοντας ότι το παιδί έχει ξεχωριστές ικανότητες.....
Επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας: http://www.taarezameenpar.com/ 
Πληροφορίες: http://www.imdb.com/title/tt0986264/  
Βραβεία: http://www.imdb.com/title/tt0986264/awards  

Παρακολουθήστε την ταινία ολόκληρη παρακάτω: